dimarts, 3 de novembre del 2015

Les dues reunions amb tot el personal de la Residència

Avui dimarts hem fet dues reunions, matí i tarda, amb pràcticament tot el personal.

Hem explicat una mica la història, la gènesi del nostre projecte d'associació, i les ganes de compartir visions i inquietuds per poder cuidar millor als nostres familiars i amics, i participar en el funcionament general de la Residència.

No hem parlat de problemes o de qüestions concretes. Només una o dues per posar exemples de com és possible millorar la comunicació entre tots en benefici del servei, o de la conveniència d'algunes reformes organitzatives.

Algunes treballadores han expressat la seva desconfiança inicial envers les nostres actuacions, tement actituds controladores de part dels familiars. Però sembla, que han valorat molt positivament les nostres ganes de crear un clima de confiança mútua.

Ens hem manifestat totes dues parts molt favorables a la cooperació oberta, a parlar-nos clarament, i a promoure el respecte envers el treball professional del personal i de la direcció de la residència. L'associació pot servir com a mediadora en determinats cassos.

Hem explicat la nostra proposta de reunions periòdiques, un cop al mes, entre l'associació i la direcció, a les que caldria convidar, també, representants del personal. En ser reunions de cooperació/participació, les aportacions directes del personal serien molt interessants.

També hem apuntat l'interès de l'associació com a instrument per obtenir eventuals subvencions per activitats complementàries, o per animar una xarxa de voluntaris. I per acabar, dir que també hem plantejat la necessitat de clarificar "qui mana, qui decideix" els grans temes d'aquesta residència "municipal".

Feina, hi ha feina a fer. Però també sembla que hi ha ganes de fer-la, de cooperar entre tots pels nostres familiars residents.

Malauradament, hem oblidat fer-nos les fotos ...

1 comentari:

jfg50111 ha dit...

En sembla correcte i no em surpren, algunes actituts"defenives" es normal, quan es vol iniciar un projecte nou, el canvi sempre presenta
Inquietuts, pero si es gestiona be, i es va de cara, i es transparent i es veu que el que es diu es fa, es crea confiança, i tothom es beneficia
Endevant

Jordi Ferri