dissabte, 5 de desembre del 2015

Resum de la reunió mensual amb la Directora
del 3.12.2015

La Directora va convidar a participar-hi al Dr. Cristòfol, responsable del servei mèdic de la Residència.

Varem seguir l'ordre previst, començant per les nostres tres idees bàsiques:

1/ una direcció més continuada i presencial: sembla que no hi ha possibilitats ara per ara;

2/ més i millor presència mèdica: no acabem de consensuar els ratios reals amb els previstos per la Generalitat, i discrepem, també entre nosaltres, sembla, en quan a la qualitat del geriatre habitual ...

3/ pel que fa a la capacitat assistencial, al Directora ens facilitarà un document amb totes les persones i la seva dedicació per poder, efectivament, valorar els ratios reals amb els previstos per la Generalitat.

Respecte del temes concrets:

1/ l'assistent/cuidadora de referència serà, de fet, ... l'infermera amb qui habitualment tractem (potser la Directora hauria de fer una petita nota explicant les maneres ...);

2/ la inter-comunicació formal, sistemàtica i complementària, d'incidències o canvis, es farà per correu electrònic, sempre que sigui possible i es demani (potser també caldria una petita nota de la Directora, combinada amb l'anterior ...)

3/ la rotació de personal (que molts considerem excessiva, i la Direcció la considera normal), seria deguda, segons la Directora, a l'organització de les vacances, baixes i permisos. Les absències són cobertes sempre per "cangurs" habituals que coneixen bé la residència ...

4/ la Directora ens informa que ha tingut contactes amb una musico-terapeuta (Rosa Canal), amb la que ha concertat una prova-pilot amb un grup d'una quinzena de residents. Aclareix diferències amb les activitats de la "coral" que animen la Toñi Angulo i l'Isidre Molsosa.

5/ la ronda del senyor Parull podria ser una realitat a la primavera, a finals de març. La Directora ens explica que ja hi ha acord (amb els serveis municipals ?) sobre el projecte, que preveu arreglar també tot el pati posterior per evitar les enfangades ... i, també, desplaçar la planta de la cantonada de l'entrada, tal com havíem demanat.

Respecte del voluntariat no varem aprofundir massa el tema, per manca de temps. Sembla que el més convenient és canalitzar-lo via la Fundació Hospital. En qualsevol cas, convindria parlar-ne detingudament amb la Lara, responsable d'aquest tema a la Residència.

Finalment, varem aprofitar l'avinentesa per concretar dades i contingut de la nostra necessària Assemblea "constituent". Finalment, mirarem de fer-la el proper dia 17 de desembre, dijous, a les 19h30. Com que el Dr. Cristòfol no pot venir, aprofitarem per demanar a la Rosa Canal que ens expliqui el què i el perquè de la musico-teràpia.