dijous, 4 de febrer del 2016

Entrevista amb el Síndic de Greuges
el 3 de febrer de 2016

El dilluns 18 de gener, a Els Matins de TV3, Rafael Ribó, Síndic de Greuges va parlar de la indefensió i dels abusos en residències geriàtriques. Podeu veure l'entrevista/debat [ aquí ].





















A finals de mes, ens assabentar-nos que representants delegats del Síndic, que visiten periòdicament ciutats i pobles catans, venien a Mataró, varem demanar una entrevista. I ens la varen concertar pel dimecres 3 de febrer.

No es tractava de presentar cap greuge, ni de denunciar cap abús. Volíem "vendre" al Síndic la idea de què fomentar la cooperació i l'associació entre els mateixos residents, els seus familiars i amics, era una manera molt efectiva per prevenir i defensar disfuncionaments i abusos a les residències.

Inspeccions i controls de l'ICASS son necessaris, però suscitar arreu la capacitat colectiva de vetlla i de defensa del tracte i atenció als residents, és indispensable. La nostra iniciativa creant l'ARFA pot ser un petit però útil exemple per a moltes altres residències.

Maria Jesús Larios (?), la representant del Síndic, ens va acollir molt interessada, va enregistrar encantada el nostre oferiment, va guardar el nostre Quadernet, i va anotar el link al nostre blog.

Varem proposar que el Síndic promogués accions (estudis, informes, ...) per clarificar la situació de les residències a Catalunya, per obtenir dades comparatives que ens ajudin a millorar la nostra situació i la general de les residències. De fet, ens va dir, ja hi ha diverses publicacions sobre el tema, que haurem de mirar !