divendres, 8 de juliol del 2016

Resum de la Reunió mensual amb la Directora
7 de juliol 2016

Ahir dijous varem fer la reunió amb la Directora, i varem tractar els temes que li havíem proposat:

1/ resultats de la visita informativa al Servei d’Inspecció del Departament d’Afers familiars.
Li expliquem que responsables del Servei ens donen tota la raó, desmuntant els arguments exposats fa uns mesos pel Gerent. Sabem que no és ella qui decideix, i mirarem quines accions podem fer per exigir el respecte de les ràtios oficials pel que fa a Direcció, Serveis mèdics i assistència. Haurem d’informar potser el Consell Rector i responsables municipals. Presentar una denúncia hauria de ser l’últim recurs.

2/ sobre les reformes de la circumvalació, no va donar-nos cap explicació del perquè no semblen haver-hi moviments. És clar que és el Consorci qui ha de presentar el projecte tècnic que els serveis municipals estan esperant, per aprovar-lo. Diu que a l’estiu no convé fer obres, i, per tant, podria retrassar-se tot fins la tardor ...

Aprofitem per posar sobre la taula la idea de la gent de la Coral, que darrerament surten a la terrassa del davant a cantar. Seria fàcil fer uns tancaments senzills que permetessin als residents sortir sense risc de perdre’s. En pren nota, li sembla interessant.

3/ pel que fa a l’activitat i resultats del treball de la psicòloga Marta Pernas, insistim que no la conceixem i que no tenim constància de resultats o d'intervencions concretes. Ens explica que fins ara gairebé només feia tasques burocràtiques (omplir formularis obligatoris), però que n’han parlat i mirarà d’orientar la seva tasca cap a problemes concrets dels residents, especialment, diu, dels que entren a la Residència.

Tornem a posar sobre la taula la necessitat d’animar les hores d’estada a la sala gran, amb una persona dedicada específicament a parlar i acompanyar els i les residents, aportant benestar concret diari a tothom, i a observar possibles problemàtiques específiques.

Quedem que en una propera reunió mensual, la psicòloga vindra a la reunió per intercanviar punts de vista, experiències i propostes.

4/ Li demanem que, per les Santes, quan vingui l’alcalde a visitar la Residència, ens agradaria poder ser presentats com a Associació i tenir un petit canvi d’impressions amb ell. Li sembla raonable i així ho farà.

Aprofitem per posar sobre la taula informacions "informals" respecte de la futura contribució municipal al finançament de la Residència. Sembla que les perspectives pel 2017 en endavant, no són tan clares com ens va avançar el Gerent en la reunió del mes de maig. No és de la seva responsabilitat, però cal que ens siguem conscients tots plegats. Hauríem de buscar algun contacte amb responsables polítics municipals, perquè queden pocs mesos.

5/ Li expliquem que hem decidit posposar l’Assemblea de l’ARFA fins a primers de setembre. La nostra Associació és ja definitivament legalitzada, tenim un NIF, podem demanar, eventualment, subvencions per a iniciatives, i, també, entrar a formar part d’alguns Consells Municipals.

6/ Li comentem el deplorable estat dels contenidors reubicats a la Muralla, baixant a l’esquerra, abans d’arribar a la cruïlla del Canaletes. Estretor, brutícia, males olors ... en prén nota i telefonarà a l’Ajuntament.

La Directora (tornava de vacances) no tenia altres temes a tractar.

Plegats, ens alegrem que el Doctor Xavier de Balanzò hagi estat nomenat membre del Consell Rector del CSdM. Els qui el coneixem apreciem la seva personalitat i professionalitat, durant les dècades de treball als Hospitals de Mataró.

Quedem que mirarem de concretar dades per la propera reunió, tenint en compte les vacances dels mesos de juliol i agost, i, també, del setembre.