dissabte, 3 de desembre del 2016

La participació dels usuaris,
segons la Llei de Serveis Socials del 2007

Els familiars i amics estem, individualment, molt implicats en l'atenció concreta, la vetlla i el suport assistencial als nostres residents. Però constatem que, per fer-ho bé, necessitem assegurar, també, la nostra participació colectiva en el funcionament operatiu de la Residència. Necessitem més informació general i més capacitat de proposta de millores pel bon funcionament dels serveis.

Des de les primeres reunions de l’ARFA amb responsables de la Residència, a la tardor del 2015, hem vingut demanant formalitzar i consolidar els canals de participació, reformant l’actual Reglament de Règim Interior.

Aquestes darreres setmanes, hem descobert que, de fet, la Llei vigent de Serveis Socials, de 2007, obliga la Residència a establir i fer funcionar un Consell de Participació “tripartit”: direcció, usuaris, treballadors....

A la darrera reunió amb la Directora, dijous 1 de desembre, ens va confirmar que no n’estaven al corrent ... Ignorància, incompetència o desinterès ? La realitat és que la Residència no té establert aquest mecanisme bàsic de participació dels usuaris previst per la llei, i els serveis del CSdM no han reaccionat a la nostra demanda de reforma de fa més d’un any.

Mireu una nota tècnica nostre que ho explica [ aquí ]

Com a conclusions, ens sembla que cal modificar el Reglament de Règim Interior de la Residència incorporant-hi aquesta via participativa, i constituir el Consell de Participació el més aviat possible !